Keukenrenovatie in Heusden-Zolder?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Keukenrenovatie Heusden-Zolder

Ben je uitgekeken op je verouderde eiken keuken? Is je keukenblok beschadigd of verouderd? Je brengt veel tijd in de keukenruimte van je huis door. Daarom moet een kookruimte niet alleen functioneel maar ook mooi zijn. Om je kookruimte op te knappen hoef je niet altijd een nieuwe keuken te kopen! Ook met kleine renovatiewerken geef je je keuken een frisse uitstraling. Denk hierbij aan gloednieuwe keukenapparatuur of een nieuw achterblad. Geef je kookruimte een moderne uitstraling of juist een klassiek karakter. Voor ieder budget zijn er veel opties. Benieuwd naar de kosten voor een keukenrenovatie?

Start gratis offerteaanvraag!

Na het invullen van het offerteformulier ontvang je snel tot max. 4 vrijblijvende offertes. Vergelijk gratis en kies de beste aanbieding van een keukenspecialist bij jou uit de regio! Lees hieronder alles over de verschillende mogelijkheden en de gemiddelde kostprijs voor het opknappen van je kookruimte.

Onze service: de voordelen

Wil je een fraai resultaat en een keukenruimte die lang mooi blijft? Vraag dan keukeninstallateurs voor het ontwerpen en opknappen van je kookruimte. Of je nu andere keukenfrontjes, nieuwe keukenapparatuur of een ander keukenblad wil, een keukeninstallateur uit Heusden-Zolder maakt je keuken op maat. Vraag via het offerteformulier gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk deze om geld te besparen. Enkele voordelen van onze service zijn:

  • De offertedienst is geheel kosteloos en vrijblijvend
  • Vind gemakkelijk de beste specialist
  • Krijg inzicht in de exacte prijzen van keukenspecialisten uit je regio
  • Bespaar tot 40% op de kosten door offertes te vergelijken

keuken renoveren Heusden-Zolder

Keukenrenovatie of een nieuwe keuken?

Het is niet altijd nodig om je complete keuken te renoveren. Alleen als je keukenkastjes erg beschadigd of verouderd zijn, is het verstandig om het keukenblok te vervangen. Bij het plaatsen van nieuwe keukens wordt ook vaak gekozen voor het opknappen van de muren en vloer in de keukenruimte. Als de basis van je keukenkastjes nog goed is, behaal je ook een mooi resultaat door het renoveren van je keukenruimte.

Door het vernieuwen of vervangen van de keukenfrontjes of werkblad geef je je keukenblok een gloednieuwe look voor een veel lager budget. Een keukenspecialist uit Heusden-Zolder vertelt je graag meer over de mogelijkheden voor het opknappen van je kookruimte en de kosten van een nieuwe keuken. De prijzen voor een keukenrenovatie vergelijken? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

keukenrenovatie Heusden-Zolder

Wat kost een keukenrenovatie in Heusden-Zolder?

De kostprijs van een keukenrenovatie is afhankelijk van veel factoren, zoals de grootte van je kookruimte en de gekozen materialen en renovatiewerken. Het renoveren van kleine keukens kost gemiddeld €350,- tot €950,-. Als je een keukenruimte van gemiddelde grootte wilt opknappen, kost dat gemiddeld €900,- tot €2.000,-.

Waar zijn de kosten van afhankelijk?

De kosten van een keukenrenovatie zijn afhankelijk van de gekozen materialen en werkzaamheden. Een gemiddelde keukenrenovatie bestaat uit het vernieuwen van de keukenfrontjes. De grootste kostenpost is de materiaalkosten. Melanine is bijvoorbeeld goedkoper dan natuursteen. Daarnaast kun je ook het keukenblad vervangen of nieuwe keukenapparatuur installeren. Je kunt het zo duur maken als je wilt. Kijk hieronder voor een overzicht van de gemiddelde kosten of doe voor de exacte prijs een gratis offerteaanvraag.

Kostprijs van een keuken renovatie in 2024

Keuken renoveren Bijvoorbeeld (incl. handgrepen en scharnieren) Gemiddelde kosten, incl. btw en arbeidskosten
Kleine keuken / bijkeuken – 3 keukendeuren
– 3 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
€350,- tot €950,-
Keuken van gemiddelde grootte – 8 keukendeuren
– 5 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€900,- tot €2.000,-
Grote keuken – 12 keukendeuren
– 7 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€1.000,- tot €3.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeidskosten. De kosten kunnen per keukeninstallateur verschillen. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Geen zin in een dure verbouwing van je complete keuken?

Met een keukenrenovatie krijgen keukens een vernieuwd uiterlijk op maat!

Keukens renoveren in Heusden-Zolder: wat zijn de mogelijkheden?

Vernieuw je enkel de keukenfrontjes, of laat je ook een ander keukenblad en nieuwe keukenapparatuur plaatsen? Het renoveren van een kookruimte maak je zo duur als je zelf wilt. Een keukenspecialist helpt je met al je renovatiewensen voor ieder budget. Nieuwe keukenapparatuur of een ander werkblad laten je kookruimte er als nieuw uitzien.

De mogelijkheden bij een keukenrenovatie:

Is het tijd om je keuken een nieuwe look te geven? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van keukenspecialisten bij jou uit de regio.

inbouwapparatuur plaatsen Heusden-Zolder

Nieuwe inbouwapparatuur plaatsen

Is je dampkap kapot of wil je graag een moderne oven? Inbouwapparatuur heeft een gemiddelde prijs van €500,- per apparaat. Daarmee geef je je kookruimte niet alleen een moderne uitstraling maar verbruik je vaak ook minder energie. Laat het installeren van inbouwapparatuur over aan een keukeninstallateur uit Heusden-Zolder. Dan past de nieuwe inbouwapparatuur altijd en wordt alles vakkundig gemonteerd.

Keukenblad of werkblad vernieuwen

Het keukenblad krijgt per dag heel wat te verduren. Het vervangen van je werkblad geeft je keukenblok een nieuw leven. Bovendien bepaalt het werkblad mede de uitstraling van je keukenruimte. Tegenwoordig wordt kunststof veel gebruikt vanwege de krasbestendige kwaliteiten. Maar kies voor natuursteen als je een luxere uitstraling wilt. Een nieuw werkblad kost €300,- tot €500,- per strekkende meter.

Kookeiland plaatsen

Is jouw droomkeuken een keuken met kookeiland? Een keukenspecialist uit Heusden-Zolder informeert je graag over de mogelijkheden en geeft ook advies. Zo geeft het soms een ruimtelijker effect om in een kleine kookruimte een halfopen kookeiland te plaatsen in plaats van een vrijstaand kookeiland. Voor een vakman van een keukenwinkel is het (ver)plaatsen van gas- en wateraansluitingen ook geen probleem.

Nieuwe achterwand plaatsen

Een spatwand bepaalt mede het aanzicht van je keukenruimte. Ook hier kun je kiezen uit verschillende materialen met elk hun eigen uitstraling en prijs. Tegeltjes zorgen voor een landelijk of klassiek aanzien, maar voor een moderne uitstraling kies je voor een spatwand van glas of kunststof. Wist je dat je ook voor een houten achterwand kunt kiezen?

Keukenkastjes vervangen

Is een keukenkast beschadigd of kapot? Een keukeninstallateur vervangt keukenkastjes vakkundig. Dit is ook een goed moment om te kijken of je alle kastjes nodig hebt. Minder kastjes geven je kookruimte een ruimer gevoel. Ook kun je kiezen voor een andere indeling van de kastjes, zoals een ladekast waar je eerst een standaard keukenkast met plankjes had.

Keukentegels vervangen

Ben je uitgekeken op je keukentegels of zit er een barst in één van de tegels? Tegels worden niet veel meer gebruikt voor achterwanden, maar zijn de beste keuze voor een landelijke of klassieke keukenruimte. Voor een moderne uitstraling wordt vaak voor een glazen of kunststof spatwand gekozen. Het slopen van oude kastjes is een lastige klus. Schakel daarvoor een vakman van een keukenwinkel in.

keukenfrontjes vernieuwen Heusden-Zolder

Frontjes vernieuwen

Je geeft een frontje van een keukenkast een frisse look zonder veel breekwerk of hoge kosten door deze te vernieuwen. Een laagje verf in een andere kleur of nieuwe deurknoppen kunnen al een groot effect hebben. Schakel voor het overspuiten van keukenfrontjes een vakman van een keukenwinkel in voor een strak resultaat. Het bekleden van een deurtje van een keukenkast met folie, aluminium of hout is ook mogelijk. Op deze pagina lees je meer over het compleet vervangen van keukendeurtjes.

Keuken renovatie zonder breken

Woon je in een monumentaal pand en mogen er bij een keukenrenovatie geen kap- of breekwerken gedaan worden? Dan vereist een keukenrenovatie enige creativiteit. Daarom is het verstandig om voor zo’n renovatie een vakman van een professioneel keukenmontagebedrijf uit Heusden-Zolder in te schakelen. Een keukenspecialist denkt met je mee en geeft inventieve oplossingen zodat je een keukenrenovatie zonder breken kunt realiseren.

Complete keuken renoveren Heusden-Zolder

Als het frame van je keukenblok beschadigd of verouderd is, is het renoveren van de complete keuken verstandig. Een keukenmontagebedrijf uit Heusden-Zolder helpt je met het ontwerpen en het monteren van een nieuw keukenblok. Het verplaatsen van leidingen is voor een vakman ook geen probleem. Zo kun je een nieuwe keuken op maat ontwerpen en je keukenruimte geheel naar eigen wens inrichten.


Video: keukenrenovatie voor en na

In onderstaande video zie je hoe een keukenrenovatie gedaan wordt.


Waarop letten bij een renovatie?

Wil je je kookruimte een frisse uitstraling geven? Vraag dan voor het opknappen van je kookruimte gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. Vergelijk deze en bespaar op de kosten van je renovatie. Bekijk voor je keukenrenovatie ook of je keukenspecialist een keurmerk heeft of is aangesloten bij de Kwaliteit Garantie Groep (KGG).

Wil je zeker weten dat je keukenspecialist een goede kwaliteit, vakmanschap, service en prijs levert? Kijk dan of je keukenmontagebedrijf is aangesloten bij de Kwaliteit Garantie Groep (KGG). Op de website van de KGG lees je hier meer over. Voor woonwinkels is er daarnaast het CBW-keurmerk. Deze hanteert regels over levertijd, (aan)betalen, levering, vervoer en garantie. Op de site van CBW-erkend vind je meer informatie over dit keurmerk.

Voorbeelden: de soorten keukens

Voor elke keuken is een renovatie mogelijk en je kunt de keuken ontwerpen die je wilt. Of je op zoek bent naar een klassieke uitstraling of juist een moderne designkeuken, alles is mogelijk. Ook een goedkope keukenrenovatie behoort tot de mogelijkheden. Lees hieronder meer over mogelijkheden voor verschillende keukens en gemiddelde kosten. Nieuwsgierig wat een renovatie van jou keuken kost? Start dan de gratis offerteaanvraag!

Een kleine keuken vernieuwen Heusden-Zolder

Door een kleine keuken te laten renoveren kun je de ruimte optimaal benutten. Een vakman geeft een kleine keuken bij een keukenrenovatie een ruim gevoel. Het vervangen van alle keukenfronten inclusief hang- en sluitwerk van kleine keukens kost tussen €350,- en €950,-, inclusief btw en arbeidskosten. De exacte kostprijs is afhankelijk van de gekozen materialen en renovatiewerkzaamheden. Zo zal de prijs stijgen als je ook een nieuwe keukenblad laat plaatsen.

Budget keuken

Ook met een klein budget kun je een keukenrenovatie realiseren. De prijs van het renoveren van keukens bestaat voor 82% uit materiaalkosten. Door slimme keuzes te maken voor het opknappen kun je veel kosten besparen. Je maakt je keukenrenovatie budgetvriendelijk door te kiezen voor goedkope materialen, zoals melanine of laminaat. Of laat je keukenfrontjes vernieuwen in plaats van ze te vervangen. Dan is de grootste kostenpost van de renovatie de arbeidskosten van keukeninstallateurs. Vergelijk offertes om de scherpste deal te krijgen!

moderne keuken Heusden-Zolder

Je keuken modern maken

Ben je uitgekeken op je traditionele kookruimte en wil je graag iets moderns? Door de frontjes van het keukenblok te vervangen krijgt je keukenruimte een heel andere uitstraling. Met extra’s zoals een glazen spatwand moderniseer je je kookruimte in no-time. Een renovatie van keukens van gemiddelde grootte kost tussen €900,- en €2.000,-. De prijs van een keukenrenovatie is afhankelijk van de gekozen materialen en eventuele extra renovatiewerken.

Een landelijke keuken plaatsen

Wil je het platteland in huis halen? Door bij een keukenrenovatie te kiezen voor de juiste materialen creëer je landelijke gezelligheid in je keukenruimte. De kosten van een renovatie van gemiddelde keukens liggen tussen de €900,- en €2.000,- en zijn afhankelijk van de gekozen materialen en werkzaamheden. Kies voor natuurlijke materialen zoals koper of gietijzer voor de handvatten en hout voor de keukenfrontjes.

Je keuken vernieuwen? Kies een houten keuken

Wil je een natuurlijke en tijdloze uitstraling van je keukenruimte? Door bij een keukenrenovatie te kiezen voor houten keukenfrontjes en een houten keukenblad creëer je deze sfeer. Het is zelfs mogelijk om een achterwand van speciaal behandeld hout te laten monteren. Ga voor de keukenrenovatie van gemiddelde keukens uit van een gemiddelde prijs tussen €900,- en €2.000,-. De kostprijs is afhankelijk van de materialen die je kiest en eventuele extra renovatiewerken.

greeploze keuken Heusden-Zolder

Gebruiksgemak en een mooi uiterlijk? Ga voor de greeploze keuken

Kies voor greeploze keukenkastjes om je keukenblok een echt moderne uitstraling te geven. De strakke lijnen die hierdoor ontstaan maken je keukenruimte van deze tijd. Daarnaast zijn greeploze keukens ook gemakkelijk in gebruik. Gemiddeld ligt de prijs voor een keukenrenovatie van gemiddelde keukens tussen €900,- en €2.000,-. De kostprijs is onder andere afhankelijk van de gekozen materialen voor de renovatie.

Je eigen design keuken

Heeft jouw droomkeuken een modern en gewaagde uitstraling? Dan is een designkeuken de keuken voor jou. Een keukenspecialist uit Heusden-Zolder helpt je met het ontwerpen van een moderne keuken op maat en informeert je over de kosten van je nieuwe keuken. Ook het verplaatsen van gas- en wateraansluitingen is voor keukeninstallateurs van een keukenmontagebedrijf geen probleem. Je creëert zo je eigen moderne kookruimte met een unieke uitstraling.

Wil je je keuken vakkundig laten opknappen door een keukenmontagebedrijf?

Vul het offerteformulier in en ontvang maximaal 4 offertes van professionele keukeninstallateurs.

Nieuwe keuken plaatsen, wat doet de keukeninstallateur?

Een keukenspecialist heeft de juiste expertise om je keuken samen met jou te ontwerpen. Sommige keukenspecialisten maken zelfs een 3D-ontwerp van je keuken op maat. Als je weet hoe je droomkeuken eruit moet gaan zien, zal het plaatsen daarvan gemiddeld één tot twee dagen duren.

Een vakman begint met de sloop van je oude keukenblok. De sloop zit vaak wel bij de prijs inbegrepen, maar houd wel rekening met eventuele verwijderingskosten. Na de sloop moeten soms leidingen verplaatst worden voordat de keukenspecialist nieuwe keukenkastjes kan monteren. Als alle kastjes gemonteerd zijn, worden het keukenblad en de spatwand geplaatst. Als laatste zorgt de vakman ervoor dat alles netjes afgewerkt wordt.

Recent aangevraagde offertes

Keukenrenovatie - Hasselt
Nieuwe keuken - Genk
Keuken renoveren - Beringen
Nieuwe keuken plaatsen - Sint-Truiden
Keuken op maat - Maasmechelen
Keukeninstallateur inhuren - Lommel
Keuken ontwerpen en vernieuwen - Heusden-Zolder
Keukenkastjes en werkblad vervangen - Bilzen
Prijs van een keukenrenovatie - Tongeren

Goedkope keuken kopen? Tips om te besparen

Ook met een klein budget geeft je je keukenruimte een vernieuwde look. Een keukenrenovatie hoeft helemaal niet duur te zijn. Wil je zeker weten dat je niet te veel betaalt voor het opknappen van je kookruimte? Lees dan de volgende tips.

Het verstandig om de metamorfose van kookruimte uit te besteden aan een keukenmontagebedrijf. Dan hoef je niet zelf te gaan klussen en ben je na de renovatie verzekerd van een mooi en langdurig resultaat. Vraag via het offerteformulier vandaag nog gratis vrijblijvende offertes voor een keukenrenovatie aan. Vergelijk daarom offertes om geld te besparen.

  • Met goedkopere materialen bespaar je op de kosten
  • Vernieuw eenvoudig de keukenfrontjes
  • Met nieuwe handgrepen ziet je keuken er heel anders uit
  • Een specialist geeft je graag advies
  • Vergelijk meerdere offertes en bespaar!

keukeninstallateur Heusden-Zolder

Keukeninstallateur Heusden-Zolder gezocht? Offertes aanvragen!

Wil je je kookruimte opfrissen en hem daarmee een vernieuwd aanzien geven? Wil je een keuken met kookeiland ontwerpen? Wil je nieuwe keukenapparatuur of vervang je liever de achterwand? Of wil je de keukenfrontjes vernieuwen? Met een keukenspecialist uit Heusden-Zolder lopen de renovatiewerken op rolletjes! Benieuwd naar de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes voor de renovatie. Vergelijk offertes op basis van aanbod en prijs en kies zelf de vakman die het meest geschikt is. Bespaar zo tot 40% op de kosten van het renoveren van jouw keuken op maat!

Gratis offertes vergelijken