Wil je de keuken renoveren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Keukenrenovatie

Ben je uitgekeken op je keuken, maar heb je niet het budget voor een nieuw keukenblok? Of is het keukenblad beschadigd, maar de rest van je keuken nog in goede staat? Met een keukenrenovatie geef je je keuken een nieuwe uitstraling, terwijl de kosten veel lager liggen dan een nieuwe keuken.

Op deze pagina lees je welke onderdelen van de keuken je kan aanpakken bij een keuken renoveren en met welke kosten je ongeveer rekening moet houden. Ook vind je handige tips. De eerste tip die je krijgt is deze: door offertes te vergelijken kies je altijd een specialist met een goede prijs.

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal prijsopgaven van keukenspecialist bij je uit de buurt. Deze service is geheel kosteloos en je zit nergens aan vast. Door deze te vergelijken krijg je altijd deze beste kwaliteit tegen de laagste prijs!

Waarom een keukenrenovatie uitvoeren?

 • Een keukenrenovatie is veel goedkoper dan een nieuwe keuken laten plaatsen.
 • Je keuken ziet er na de renovatie helemaal als nieuw uit.
 • Je behoudt de vertrouwde opstelling van je keukenblok.
 • Er is geen lange verbouwing nodig met veel overlast en stof.
 • Je woning wordt meer waard met een gerenoveerde keuken.
 • Je verlengt de levensduur van je keukenblok.
 • Je hebt een zeer ruime keuze uit verschillende opties en te gebruiken materialen, zoals hout, natuursteen of kunststof. Je creëert met de gerenoveerde keuken altijd de sfeer die je wilt.

keukenrenovatie

Wat kost een keukenrenovatie?

De kosten van een keukenrenovatie zijn afhankelijk van werkzaamheden die je laat doen. In de regel kiest men vaak voor het vervangen van de keukendeurtjes, ladefronten en het koelkastpaneel. Voor een kleine keuken komen de kosten dan gemiddeld op €350,- tot €950,-. Bij een gemiddelde keuken, met 8 keukenkastjes, moet je rekening houden met gemiddelde prijzen tussen de €900,- en €2.000,-. Heb je een grote keuken? Dan kost een keukenrenovatie ongeveer €1.000,- tot €3.000,-.

Benieuwd naar de exacte kosten van een keukenrenovatie?

Ontvang gratis en vrijblijvende offertes!

Is de huidige keuken goed genoeg om te renoveren?

De meeste keukens zijn geschikt om te vernieuwen, maar het is wel belangrijk dat je keuken nog in een goede staat verkeerd. Wanneer de keukenkastjes van ouderdom bijna uit elkaar vallen kan je er wel nieuwe frontjes op laten zetten, maar de keuken heeft dan geen lange levensduur meer.

Keukenrenovatie of nieuwe keuken?

Het is dus belangrijk om rekening te houden met de staat van de keuken. Als de kastjes nog goed zijn, is het renoveren van de keuken goed mogelijk. Is er slechts één kastje kapot? Ook deze kan vervangen worden. Wanneer de levensduur van je keuken bereikt is, kiest je best voor een nieuwe keuken. Een renovatie heeft dan weinig zin.

Soorten renovaties

Het renoveren van je keuken kun je zo uitgebreid aanpakken als je wilt. Over het algemeen onderscheiden we drie soorten renovaties: een kleine, een standaard of een totale keukenrenovatie:

 • Kleine renovatie: met een klein budget kan je al een grote verandering aanbrengen door het vernieuwen van keukenfrontjes.
 • Standaard keukenrenovatie: een standaardrenovatie bestaat uit het vernieuwen van de keukendeurtjes en ladefrontjes.
 • Totaalrenovatie van de keuken: bij een totaalrenovatie pak je alle onderdelen van de keuken aan.

Hieronder vind je meer informatie.

keuken renoveren

Kleine keukenrenovatie

Een kleine keukenrenovatie gebeurt meestal binnen één dag. Ook is een keukenrenovatie zonder breken mogelijk.

In de meeste gevallen gaat het om het vernieuwen of vervangen van de keukendeurtjes- en frontjes. Je kan deze opnieuw laten verven, of laten beplakken met folie. Met folie heb je keuze uit alle kleuren en veel motieven, zoals een niet van echt te onderscheiden houtmotief.

Het plakken van de folie is niet eenvoudig, want er ontstaan snel luchtbellen of andere beschadigingen. De specialist heeft veel ervaring in deze klus en hij maakt gebruikt van speciale gereedschappen om ervoor te zorgen dat je een strak resultaat krijgt.

Reguliere keukenrenovatie

Bij een reguliere keukenrenovatie worden in ieder geval de keukenkastdeurtjes vervangen. Je hebt dan ruime keuze uit verschillende materialen. Tegenwoordig is de warme en natuurlijke uitstraling van hout erg gewild. Strakke houten deurtjes passen uitstekend in een modern interieur en met sierlijsten kies je de mooiste frontjes voor een landelijke keuken. De keukenrenovatie expert zorgt ervoor dat de nieuwe frontjes perfect op de bestaande kastjes passen en dat ze gemakkelijk op en dicht gaan.

Naast het vervangen van de frontjes wordt bij een standaardrenovatie soms nog een ander onderdeel vervangen, zoals het keukenblad of de spatwand. Zo creëer je een geheel nieuwe look voor je bestaande keuken!

Toe aan de renovatie van je keuken? Ontvang gratis offertes, zonder verplichtingen!

Volledige keukenrenovatie

Bij een totaalrenovatie wordt ieder onderdeel van de keuken aangepakt. In de meeste gevallen komt het neer op een nieuwe keuken, maar dan in de bestaande indeling. Het is ook mogelijk om de bestaande kastjes te laten staan.

Welke werkzaamheden horen bij een volledige keukenrenovatie?

In ieder geval laat je nieuwe keukenfrontjes en handgrepen plaatsen. Een nieuw keukenblad hoort ook bij een totale renovatie, evenals een nieuwe spatwand. Tegenwoordig is krasvrij kunststof een populaire keuze voor zowel het keukenblad als de achterwand.

Met nieuwe inbouwapparatuur maak je de volledige keukenrenovatie helemaal af. Je keuken ziet er niet alleen als nieuw uit, hij is dat ook!

volledige keukenrenovatie

Welke onderdelen renoveren?

Je kan een keukenrenovatie zo groot of klein maken als je zelf wilt. Indien gewenst kan je zelfs ieder onderdeel van de keuken aanpakken.

Welke werkzaamheden komen vaak voor bij het renoveren van een keuken?

 • Keukendeurtjes vervangen: met nieuwe keukendeurtjes geef je je keuken een geheel nieuwe look. Je hebt een ruime keuze in materialen, stijlen en afwerkingen. Kies bijvoorbeeld voor moderne hoogglans deurtjes of juist voor houten deurtjes met een warme uitstraling. Ook kan je je bestaande deurtjes laten renoveren om ze een nieuwe uitstraling te geven.
 • Nieuwe frontjes: naast de keukendeurtjes is het ook mooi om de ladefrontjes te vernieuwen in dezelfde stijl. Het vervangen van de handgrepen hoort ook bij deze klus. Je hebt bij keukengrepen een ruime keuze uit stijlen materialen, zoals de klassieke komgreep van ijzer of een moderne stanggreep van rvs.
 • Spatwand: de achterwand van je keuken bepaalt een groot deel van de uitstraling. Vroeger waren tegels populair, maar tegenwoordig zie je die enkel nog in landelijke keukens. Nu wordt vaker gekozen voor glas of kunststof met een mooi motief. Dat geeft een moderner uiterlijk.
 • Nieuwe handgrepen: na verloop van tijd zijn de handgrepen vaak ook aan vervanging toe. Je hebt voor nieuwe keukengrepen niet alleen keuze uit veel verschillende stijlen, ook zijn er veel verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan ijzer, aluminium, mat chroom, rvs of hout. Er zijn grepen voor iedere stijl, of je nu een industriële, klassieke of landelijke keuken wilt.
 • Nieuwe tegels: hier gaat het niet alleen om de tegels van de achterwand, maar ook die op de vloer. Een nieuwe tegelvoer aan laten leggen is geen kleine klus, maar wel een met een groots resultaat. De tegelvloer is gemakkelijk te onderhouden en geeft je keukenruimte de uitstraling die jij graag wenst.
 • Verlichting: veel mensen onderschatten het belang van goede verlichting. In de keuken is sfeerverlichting belangrijk om te genieten van gezellige etentjes. Daarnaast heb je boven het aanrecht goede verlichting nodig om prettig te koken. Door de vakman inbouwspots of een lichtstrip boven het aanrecht en het fornuis aan te laten brengen zie je altijd wat je doet.
 • Keukenblad en spoelbak: krasvrij kunststof is tegenwoordig een populaire keuze bij keukenbladen. Vaak wordt de spoelbak ook meegenomen.
 • Keukenkraan: kies voor een standaardkraan, een luxe mengkraan of een handige kookkraan.
 • Inbouwapparatuur: met nieuwe inbouwapparatuur geniet je dagelijks van de nieuwste technieken om de lekkerste maaltijden klaar te maken. Een stoomoven is een veel gekozen apparaat in keukens.
 • Kookeiland plaatsen: is jouw keuken uitgerust met een kookeiland? Het is ook mogelijk om deze in een bestaande keuken te plaatsen. De vakman verplaatst dan gas- en waterleidingen.
 • Nieuwe verflaag: met een nieuwe laag verf is ook een keukenrenovatie mogelijk. Dat geldt niet alleen voor de kastjes, maar ook voor de spatwand en natuurlijk de wanden van de ruimte zelf.

Expert gezocht voor je keukenrenovatie?

Vergelijk offertes en vindt de beste vakman uit de buurt!

Keuken renoveren: vier handige tips

Wil je je keuken laten opknappen? Met de deze vier handige tips krijg je altijd het mooiste resultaat!

 • Niet de hele keuken hoeft vernieuwd te worden voor een nieuwe look. Het vervangen van keukenfrontjes geeft al een groots resultaat. Dat geldt ook voor een nieuw keukenblad of nieuwe spatwand.
 • Om goed te weten wat je wilt, laat je je best van tevoren inspireren. Verzamel bijvoorbeeld afbeeldingen uit tijdschriften of van internet die je mooi vindt.
 • Schakel altijd een specialist in. Dan ben je verzekerd van een perfect werkende en prachtig afgewerkte keuken.
 • Decoreer de keuken voor de finishing touch met kruidenplantjes en een mooie fruitschaal.

Zelf doen of toch uitbesteden?

Het is mogelijk om zelf je keuken op te knappen, maar schakel je best een specialist in. Het wrappen van een keuken in folie klinkt vaak gemakkelijk, maar in de praktijk is dit een lastige klus waarbij door luchtbellen vaak geen mooi resultaat behaald wordt.

Wel kan je sommige werkzaamheden zelf doen om te besparen op een vakman. Denk daarbij aan het verwijderen van oude frontjes en deurtjes en het afvoeren van de oude onderdelen.

Voor het beste resultaat van je keukenrenovatie schakel je een specialist in. Deze heeft veel ervaring en maakt gebruik van de nieuwste technieken, zodat je altijd van vakwerk verzekerd bent.

renovatie keuken

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Wil je je oude keuken opknappen en ben je benieuwd naar de kosten? Of ben je op zoek naar een vakman voor de renovatie van je eiken keuken?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken op basis van prijs en aanbod zie je snel welke specialist de beste deal heeft. Je vindt altijd een vakman die je keukenrenovatie geheel volgens jouw wensen uitvoert!

Gratis offertes vergelijken